- Annonce -

Om det er kilden til evig ungdom, den snart 80 årige Niels Thyssen besøgte iAlanya vides ikke med bestemthed. Men for den pensionerede og friske landmand fra Roager syd fra Ribe var det alligevel en kæmpe oplevelse at hente frisk kildevand med den herlige smag.

Når man kører op til Zencefil Cafe og Restaurant og lige ved siden af Sand House, finder man denne kilde, som de lokale dagligt henter deres drikkevand ved. Der er flere steder også i Bektas, Tepe og Gammel Oba, hvor man kan hente kildevand og drikke det uden problemer.

Vandet er smeltevand, der kommer oppe fra bjergene. Tidligere var der rigtig mange kilder, som man kunne hente sit vand ved, men i takt med at der kommer mere og mere byggeri i bjergene, er mange af kilderne i dag lagt i rør. Det generer bl.a. slangerne, der ikke længere har så let adgang til drikkevand, og derfor nogle gange søger mod pools og andre vandadgange.

  • Vi har jo ligesom indtaget deres naturlige område, fortæller Sait Dogruyol, der er en ivrig jæger og naturelsker, og som tidligere drev White in White på Øststranden.
- Annonce -
DEL
Tidligere artikelVi kommer stadig
Næste artikelDen trygge base