- Annonce -

Vi kender alle borgen og har studeret dens historie, ruiner og dens majestætiske klippevægge. Borgen er motivet på vores postkort, som vi sendte hjem de første par gange, vi besøgte den solskinsberiget Middelhavsby. Den er også motivet på de billeder, I til tider kan se på Alt om Alanya – og om man vil det eller ej, kan man heller ikke kunne undgå at se den ved en gåtur på havnen. Så pointen er, at vi kender borgen, som var den vores egen.

Alanya kender mange også, som var det deres egen. Vi har taget den til os og alt det gode, den indebærer, og derfor kan man godt komme til at overse de små ting, hvilket er uundgåeligt i en pulserende og oplevelsesrige by, som Alanya er. Men hvad er det så, jeg vil frem til, hvad er det, vi har overset? Jo se, skibsværftet, som sætter et smukt historisk præg på østsiden af klippen, er en oplevelse sammensat af en masse små ting. Ingredienser kan vi også kalde dem, da man kan sætte det i relief til hindbærsnitter. Ja, det var hindbærsnitter. De er lavet af sukker, mel, marmelade, vanilje, smør og derefter toppet med lækker glasur og krymmel. På samme måde er skibsværftet også sammensat at en lang række forfriskende elementer. Man har de lokale citrustræer, bjergsten, der udformer klippemuren, det krystalblå hav i horisonten, bjergene i baggrunden og de gotiske buer, der går igen og igen. Alt sammen ingredienser – elementer – som kunne stå alene og alligevel være unikke, men som sammen skaber en sjælden atmosfære.

Så derfor tag din bil og kør ned og parker’ din bil på havnen eller tag bussen og stå af midt inde i byen. Gå derefter i retning hen til Red Tower, der vil du kunne se en stor plads, der også fungerer som udsigtspunkt til skibsværftet, skibsværftet som er kendetegnet ved 5 buer, så ingen er i tvivl. Lige inden du træder ind på pladsen og lige ud for der, hvor man ellers vil køre ned til havnen, vil en halvstejl bakke komme til syne, og der vil også være et til flere små skilte, hvor der vil stå Tersane (red. Skibsværft på tyrkisk). Den stejle bakke fører til Skibsværftet, og når du først har fundet den bakke, så kan du ikke gå forkert. Følg blot stierne, sug indtryk til dig og gå på opdagelse i afstikninger, som gemmer sig i den næsten 800 år gamle bygning.
Efter noget tid på fast grund er det tid til, at turen tager nye højder. Stierne ændrer sig nemlig til gangstier, hvor du går med blot en klippestensmellemrum mellem dig og havet.  Det er også her muligheden opstår for at drikke te og nyde en – eller to – delikate småkager fra en lokal, som har en lille bod med terrasse under charmerende appelsintræer og med rustikke træborde og stole. Stemningen er hyggelig – specielt sidst på dagen inden solnedgangen, hvor man kan mærke en fryd af ro.

Og dermed vil de sidste ord herfra lyde, at nogle gange er det de ting, som vi ikke forventer noget af – de små ting – som giver oplevelser, ingen kan forestille sig.

- Annonce -