- Annonce -

Af Cecilie Vermø

Herhjemme i Danmark er markeder virkelig slået igennem. Programmer, som Skattejægerne, bliver produceret i massevis, og eksperter besøger Go’ Morgen Danmark og guider danskerne til at lave de bedste handler. Så markeder er blevet hipp’ed. Det er blevet moderne – igen?

For hvis vi kigger tilbage i historien, så havde begrebet marked en lidt anden betydning end den har i dag. Tilbage i tiden var markeder eller købstæder, der hvor man fik handlet for at få brød på bordet. Man kan sammenlige det med nutidens Netto. Derudover var ‘marked’ et bestemt sted og ikke en betegnelse for ‘område eller situation med potentiale for køb/salg’.
I dag kan man finde markeder over alt i Alanya og omegn – og endda også hver dag:

Mandag:
Oba

Tirsdag:
Alanya – Mahmutlar

Onsdag:
Kestel – Konakli

Torsdag:
Tosmur

Fredag:
Alanya Centrum – Gazipasa

Lørdag:
Cikcilli – Mahmutlar Centrum

Søndag:
Alanya (35 Meter Vejen)

På markederne sælger de alt mellem himmel og jord, og man ved aldrig rigtigt, hvad man ender med at få erhvervet sig med hjem. Hvert et marked har dets eget ånd og stemning. På nogle markeder går folk stille rundt, og man kan uden anstrengelser gå rundt, kun med få opråb fra sælgerne. Andre gange er der propfyldt af mennesker, og man kan spotte og høre udveksling af de mere eller mindre interessante handler, der foregår mellem sælger og køber – alt imens slagtilbud bliver afsat i ens øregange. Men alt dette afhænger selvfølgelig af hvor og hvornår, man er på marked.

Et af de markeder, der bestemt skiller sig ud fra mængden, er Markedshallerne. Det, der er ved Markedshallerne, er, at det marked er der hver dag. Stedet byder på hyggelige restaurant- og fiskeboder, frugt- og grøntstandere og diverse andre små købmænd, hvor man bl.a. kan handle engangsgrill med hjem, hvor man kan grille ens erhvervelser fra dagen på markedet. Det er en super mulighed, som Alanya giver, og man ved aldrig, hvad oplevelser man får, når man møder en anden kultur på den måde.

Et tip er at besøge markedshallerne om vinteren, hvor der er hamsisæson. Udover at de små fisk, som hamsifisk er, smager fantastisk, så er der også en hygge ved at sidde i ‘off-season’ med alle de lokale, som kun giver én god energi.

Markedshallerne gennemgår her i vinter en større renovation der vil være klar til den ny sæson.

- Annonce -