- Annonce -

ALANYA SAKİNE NESİBE ZAMANOĞLU specialundervisning- og håndarbejdes skole – igen i år valgte En Vie og Alt om Alanya at støtte skolen i Tepe

Årets specialpris ved ”Tak for i år festen” gik igen i år til Alanya Sakine Skolen, som arbejder med udviklingshæmmede børn og unge. De gør et kæmpe arbejde for at klæde de unge på til et godt liv og skaber en aktiv og tryg ramme for over 100 børn med særlige problemer.

Prisen indsamles ved at der afholdes tombola og samles ind under festen, som afholdes hvert år i efterårsferien på En vie Beach af Alt om Alanya og En vie Beach. I år fik skolen 2.760 tl – og lovning på at vi også i 2018 vil være med til at de kan få nogle ekstra midler til ture og oplevelser.

Skolen  er den eneste skole i Alanya hvor handicappede børn og unge kan få en uddannelse tilpasset børn med særlige behov, og som  viser signifikant forskel fra deres jævnaldrende om personlige egenskaber og pædagogiske kompetencer. Pensum er tilrettelagt efter den enkelte studerendes niveau af udvikling og evner individuelt, med Individualiseret Education Plan (IEP), i overensstemmelse med de uddannelsesplaner som Undervisningsministeriet foreskriver.

Personer med særlige behov i alderen 37 måneder til 23 år med moderate til svære mentale handicap og / eller autisme går på skolen. Ved at planlægge det i overensstemmelse med en persons interaktion og gensidig balance med samfundet, er målet at øge enkeltpersoner, der kan interagere med andre og udføre vigtige livsfærdigheder for at blive selvforsynende.

Forældre til de børn, der ønsker at deres børn optages på skolen, er først nødt til at få en lægeerklæring, derefter at få lavet en evaluering af ydeevne og behov. Efter dette, kan de blive dirigeret til den relevante skole af District Specialuddannelse Board.

Skolen har 26 klasseværelser, 108 elever og 61 lærere i børnehaveklasse, grundskole, mellemskole  og gymnasiet. Der er  et liv værelse, et afslapningsværelse og et bibliotek til børnene. I liv rummet, kan børnene udvikler deres hverdags færdigheder og lære de grundlæggende livsfærdigheder til at være tilstrækkelig for at kunne klare sig selv. I gymnasiet er deri 6 workshops med håndværk, skoovertræk, malerier, tekstiler, keramik og møbler. I disse workshops, er børnene i  grupper og arbejder i området, der bedst passer til deres evner.

Der gøres meget ud af sport og aktivitet og deltages i stævner mod andre lignende skoler. Det var en kæmpe oplevelse at besøge skolen sammen med Trine Tøt Katak og Eva Thuelsen Dahl da vi skulle overrække de indsamlede midler sidste år. Det var rørende at være sammen med børnene, men også glædeligt at se hvor godt de havde det og hvor mange aktiviteter de kunne deltage i.

Det næste mål er at fokusere mere på udvikling af en bedre børnehave. Samt en endnu bedre rådgivning af familierne der får et handicappet barn.

Vi laver en ny tak for i år fest igen i uge 42 og igen vil vi støtte skolen i Tepe – det gir mening og det giver også noget at vide at de mennesker der arbejder med projektet har hjertet med.

Om “Tak for i år festen”

Alt om Alanya `”Tak for i år festen” blev igen i år en kæmpe succes. En herlig tradition med bobler, brunch, musik, flot modeshow fra Engbork, i år også besøg af www.optimisten.dk, en violinist og den store charity tombola hvor overskuddet støtter handicapskolen i Tepe. Og så som altid uddeling af priser og påskønnelser til firmaer og personer der har gjort en forskel i 2017. Tak til de mere end 200 gæster – tak til Trine og Feridun på En vie for et fantastisk arrangement. Vi ses igen næste år tirsdag kl. 13.00 i uge 42.

Årets Sundhedspris: Nordstar Optik
Årets Butik: Cult Shoes and more
Årets Restaurant: Mezze Grill
Årets solstråle: Cleopatra ink
Årets initiativpris: Mixx travel

I tombolaen blev der indsamlet 2,760 tl som blev overrakt til handicapskolen i Tepe som Alt om Alanya og En vie har valgt at gøre til en fast del af Tak for i år festen. Fordi arbejdet på skolen etr så fantastisk – og giver så meget mening!

- Annonce -