Dim cave, drypstensgrotte alanya, grotter i alanya, udflugter i Alanya, alanya udflugter
- Annonce -

Når du besøger Alanya vil du hurtigt opdage at byen byder på storslået naturoplevelser både langs vandet og oppe i bjergene.

Drypstensgrotten Dim Cave i bjergene er en af de smukke naturoplevelser, du ikke må gå glip af, når du besøger Alanya.

Hop i en taxi eller lej en bil og kør mod Tosmur/Kestel for at opleve den smukke grotte.

Vores forslag til en gør-det-selv udflugt i Alanya

I Tosmur kører du mod Dim cay floden. Følg floden så langt op, at du kommer til den store dæmning. Stil bilen og nyd synet af det imponerende bygningsværk.

Kør derefter ned til floden igen og spis en god tyrkisk frokost, mens du lytter til vandmassernes herlige rislen ned af det enorme bjerg område. Du kan også stoppe lidt før dæmningen og bruge et par timer på at fiske og fange din egen frokost i det iskolde bjergvand.

Når du har spist frokost, kører du over den lille bro helt oppe ved dæmningen og følger Dim cay floden nedad af de smukke bjergveje. Få kilometer nede begynder skiltene til Dim Cave.

På vejen op igen til Dim Cave kører du i smukke frugtplantager, hvor bønderne blandt andet dyrker appelsiner og citroner.

Dim Cave ligger 234 MOH. Igennem tusindvis af år har kulsyrerig regn og smeltevand skabt den fantastisk kulisse, som først blev åbnet for besøg i 1998. Hulen er 360 meter lang og ligger i udløbene af det 1.691 m høje bjerg, Cebel Reis.

Drypstensgrotten er den andenstørste drypstenshule i Tyrkiet, som er tilgængelig for turister. Den indvendige temperatur er konstant på 18-19 º C, og luftfugtigheden er ca. 90 % hele året rundt.

Dim cave, drypstensgrotte alanya, grotter i alanya, udflugter i Alanya, alanya udflugter

En smuk drypstensgrotte i Alanya

Der er vidunderlige stalagmitter og stalaktitter på begge sider af trappegangen ned i hulerne, der ender med en lille sø.

Det er en helt unik oplevelse at besøge disse gamle drypstenshuler, som det anslås der er omkring 3000 af i Tyrkiet.

Har man en livlig fantasi, kan man forestille sig mange sjove motiver, når man udforsker grotten.

Praktisk information

- Annonce -