- Annonce -

Side ligger ca. 75 km. Fra Antalya lufthavn, og er en oldtids havneby med ca. 15.000 indbyggere. Byen ligger på en halvø med kilometer lange sandstrande på begge sider.
Om du har besøgt byen før eller ikke, så er byen klart flere besøg værd.

I Side kan du vandre rundt i ruinerne af det flotte Apollo og Athenes tempel fra 100-tallet. Lidt udenfor byen ligger det velholdte romerske amfiteateret med plads til 17000 personer. Den gamle havneby Side er en af Tyrkiets mest populære feriedestinationer, og så er det en bilfri by.

Det første man kommer til i Side er flotte ruiner, hvor det er muligt at vandre rundt og studere det flotte håndværk. I toppen eller ved starten af shoppinggaden der går ned til havnen, er der lagt glasgulv for at bevare kulturen under. Det er hyggeligt og gennemført. Her er det muligt at gå rundt i gamle gader fyldt med liv, og flotte butikker og restauranter. For enden af gågaden kommer havnen som er utrolig fint. For enden af havnen finder du det kendte Apollo tempel. En magisk ruin, som bare skal opleves. Ønsker man at bade efter sin vandretur, findes der flere lavvandede strande efter Apollo.

I Side finder du et bredt udvalg af hotellet.
Her er en oversigt over Mixx Travels hoteller i Side:

https://www.mixxtravel.dk/last-minute/side-hoteller

Side ligger ca 75 km fra Antalya flyplass. Side er en oldtidshavneby med ca 15.000 innbyggere. Byen ligger på en halvøy med langstrakte sandstrender på begge sider.
Om du har besøkt Side før eller ikke så er det så mye å se på i byen at den er verdt flere besøk.
I Side kan du vandre rundt i ruinene av det flotte Apollo og Athenes tempel fra 100-tallet. Og litt utenfor sentrum ligger det godt bevarte romerske amfiteateret som rommer 17000 personer. Den gamle havnebyen Side er en av Tyrkias mest populære feriedestinasjoner. Side er i dag en bilfri by.

Det første man kommer til er flotte ruiner hvor man kan vandre rundt og studere det vakre håndverket. På toppen eller starten av handlegatene som går ned til havnen har de laget glass gulv med bevart kultur under. Det er veldig stilig. Her kan man vandre rundt i gamle livlige gater som er fulle av flotte butikker og restauranter. I enden av handlegatene kommer man til havnen som er utrolig vakker. Går man til enden av havnen kommer man til det kjente Apollo tempel. Disse ruinene er bare helt magisk og må oppleves. Ønsker man en dukkert etter vandreturen finner man etter Apollo flere små langgrunne strender som er rolige og rene.

I Side finner du ett godt utvalg av hoteller.
Her er en oversikt over Mixx Travel sine hoteller i Side:

https://www.mixxtravel.no/last-minute/side-hoteller

- Annonce -