- Annonce -

I Alanya er der enormt mange ting at lave.
Her har vi samlet blot 10 af dem..

1. Tyrkisk hamam

Tyrkisk hamam er en klassiker som de fleste turister lægger ud med at tage en tur til. Alanya er fyldt med forskellige hamam-steder man kan booke tid hos. Og med gode grunde.. Hvem vil ikke gerne lægge ferien ud med en god gang massage og tur i spa, som samtidig fjerner alle de døde hudceller – så man kan blive godt brun?
Vær opmærksom på at pris og kvalitet i tyrkisk hamam ofte hænger sammen og at der findes hamam-steder som tager høje beløb med et personale som er enormt underbetalt, hvilket kan føre til negative oplevelser for dig.
Undersøg stedet, inden du lægger for mange penge og risikerer at blive skuffet. Kræv at se stedet an eller reserver igennem dit rejseselskab, inden du betaler. At booke på forhånd igennem tredjeparter frarådes.

 

2. Dim Floden/Dim River/Dim Çayı

Flod omringet af en masse lækre restauranter, hvilket gør dette til et populært sted for både turister såvel som tyrkerne. På de varme dage, sørger flodens kolde vand for at temperaturen i området er til at holde ud.
På restauranterne er sæderne ikke helt almindelige; de består af en slags tømmerflåder med masser af puder, som man sætter sig i, mens man spiser. De fleste tager herhen for at slappe af og tage en lur før/efter måltiddet, på en måde som man aldrig ville se på en dansk restaurant.
Selv om stedet er populært, indebærer det sjældent at der er mange mennesker på samme tid – det er nemt at finde en restuarant som ikke er fyldt op. Dog skal det tilføjes, at tyrkerne elsker at tage herhen med familie og venner om søndagen, så der kan man forvente at det er svært at komme til.

 

3. Alanya slottet/Alanya Kale

Oppe fra Alanya Kale terassen, kan man se hele byen slange sig rundt om havet i et U; både dag og nat er denne udsigt helt unik. Heroppe kan man, hvis man er heldig og går langt nok væk fra menneske-mængderne, også kunne opleve vilde høns, geder samt katte.
Boder med hjemmelavede græskar-lamper, flotte tørklæder og lysestager som man ikke kan finde andre steder i verden, er også en del af turen op til slottet.

 

4. Båd tur

Går man en tur ned til Alanyas havn, vil man støde på masser af både – og mulighed for en sejltur med frokost inkluderet. Spørg ind til turen, før du køber; der er nemlig mange forskellige slags ture. Nogle varer i få timer, andre hele dagen. Nogle er med høj musik og skumfest, andre rolige og uden musik. De fleste bådture inkluderer et stop eller to, med mulighed for at svømme i havet og tæt på klipper.
Find din type bådtur og få endnu et dejligt minde med dig fra Alanya.

 

5. Alanya markeder/Alanya Bazar

Ugen igennem, er der forskellige markeder i og omkring Alanya. Her tager tyrkerne hen for at sælge frisk frugt og grønt, friskfanget fisk, håndlavede varer i god kvalitet, kopivarer som ligner de ægte, alverdens krydderier og meget meget mere.
Man kan prutte om prisen på alt, bortset fra frugt og grønt, da det allerede er sat meget ned, fordi ejerne af boderne nødig vil have noget med hjem igen, når markedet lukker om aftenen.
På markederne er også stort udvalg af nødder, te, kaffe og krydderier.
Her er oversigten over hvor markederne findes og på hvilke ugedage:
Mandag – marked i Oba
Tirsdag – Markeder i Alanya og Mahmutlar
Onsdag – Markeder i Konaklı og Avsallar
Torsdag – Marked i Tosmur
Fredag – Markeder i Alanya og Okurcalar
Lørdag – Markeder i Mahmutlar og Cikcilli
Søndag – Marked i Alanya

 

6. Kleopatra stranden

Kleopatra stranden ligger ved foden af Alanya slottet og er en af Tyrkiets mest beskyttede strande, på grund af sit usædvanligt silkebløde, fine sand. Udendørs bad er placeret rundt omkring på stranden, så man kan skylle sig ren fra havets saltvand.
Stranden er populær og fyldt om sommeren, men ofte halvtom efter august måned.

 

7. Alanya centrum

Alanya centrum har alt, hvad man måtte have lyst til på en ferie – og meget mere til. Centrum er spækket med spændende butikker og særlige restauranter – men også koncepter vi allerede kender; f.eks Starbucks.
Er man mere til lokal tyrkisk mad og lokale tyrkiske butikker eller ønsker man blot et afbræk fra turisterne, skal man kun bevæge sig få gader væk fra centrum. Her vil man også kunne finde lidt billigere priser end i centrum.Man skal man dog være opmærksom på, at mange tyrkere udenfor centrum sjældent taler et ord engelsk, så kan man heller ikke selv snakke tyrkisk, må man klare sig med fagter.
En stor fordel er også, at butikkerne og restauranterne i centrum oftest har åbent til ved 22-24 tiden, fordi tyrkerne selv har så sent fri fra arbejde. Enkelte steder har åbent helt til klokken 2 om natten i højsæsonen.

 

8. Sapadere Canyon

44 km fra Alanya, finder man dette naturparadis med vandfald, sjældne planter og specielle, vilde dyr. Ved enden af indgangen til stedet, cirka 300 meter inde, finder man et større vandfald, hvor man også kan tage sig en dukkert, hvis man kan holde til det iskolde gys som det giver; temperaturen i dette vand overstiger sjældent 12 grader, selv på de varmeste sommerdage i Tyrkiet.

 

9. Alanya Park Go Kart

Som vi kender konceptet fra Danmark, findes der også Go Kart i Alanya. 8,6 km fra Alanya centrum (mod Gazipasa lufthavn) finder man Go Kart banen med mulighed for op til 10 deltagere.

 

10. Damlataş  Grotten/Damlatas Cave/ Damlataş Mağaras

Da man i 1958 byggede havnen i Alanya, fandt man Damlatas drypstenshulen ved et tilfælde. Under 2. Verdenskrig søgte soldater også tilflugt her. Det siges at luften i drypstenshulen her, afhjælper astma samt åndedrætsbesvær. Det er dog en meget lille drypstenshule, som tager cirka et kvarters tid at se, men der er bænke i hulen, så man kan sætte sig og nyde at få renset lungerne.

- Annonce -